Nieuws

John Kerstens in gesprek met 100 mbo’ers over hun toekomst op de arbeidsmarkt

door Redactie op 9 maart 2017

Vanmorgen gaat Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) bij het Rijn IJssel college in Arnhem in gesprek met zo’n 100 mbo-studenten. De Arnhemmer spreekt met mbo’ers uit 4 klassen die op dat moment maatschappijleer volgen, over hun toekomst op de arbeidsmarkt.

Kerstens: “Op het mbo leren jongeren een vak. Ze worden klaargestoomd voor een baan, ze zijn de toekomst van onze beroepsbevolking. Ik ga daarom graag op de grootste mbo-instelling in mijn eigen woonplaats in gesprek met studenten over hun toekomst, hun dromen en welke drempels ze nog ondervinden.”

In het gesprek zullen onderwerpen zoals stageplaatsen, discriminatie op de arbeidsmarkt en het minimum jeugdloon aan de orde komen. Ook spreekt het Kamerlid met de studenten over hun toekomstplannen in de regio en wat zij nodig hebben als voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Naast de interactie over werk en toekomstperspectief is er comedy van ‘de Jonge Westermannen’ en een ‘battle for jobs’, een spel met een boksbalmachine.

Rijn IJssel is met 11.000 studenten de grootste school voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie in Gelderland.

One Response to “John Kerstens in gesprek met 100 mbo’ers over hun toekomst op de arbeidsmarkt”

  1. Dennis schreef:

    Hoi John, hoe ga jij aan die jongens uitleggen dat er geen werk is voor hun? Hoe ga jij zeggen dat de wereld behoefte heeft aan mensen met een ICT achtergrond en nog liever met meer een programeer achtergrond? En hoe ga jij dat doen? Leg mij dat eens uit? Blijven wij als PvdA`ers het VVD beleid maar uitleggen of gaat dat nou een keer veranderen?…..

Geef een reactie

* = verplicht, e-mailadres wordt niet gepubliceerd.