Redactie

Redactie website PvdA Arnhem

De webredactie van PvdA Arnhem bestaat uit Mark Lauriks en Juul Diepenbroek.

Huisregels reageren op arnhem.pvda.nl
De PvdA heeft de vrijheid van het woord hoog in het vaandel staan. Alle reacties zijn dan ook zeer welkom. Scherp en kritisch mag, graag zelfs. Wel verwachten we dat iedereen op een fatsoenlijke manier reageert.
Reacties kunnen worden geweigerd, aangepast of verwijderd als je:

  • Niet ingaat op het onderwerp van het artikel (off-topic);
  • Een reactie plaatst die langer is dan 200 woorden;
  • Op de man speelt in plaats van op de argumenten ingaat;
  • Grof taalgebruik gebruikt;
  • Racistisch, seksistisch, homofoob of anderszins kwetsend bent;
  • Reclame maakt voor blogs, websites of producten, of hele stukken van andere sites simpelweg kopieert;
  • Meerdere malen dezelfde reactie plaatst;
  • Auteursrechten schendt of anderszins in strijd met de wet handelt.

In gevallen waarin deze regels niet voorzien, heeft de redactie altijd de bevoegdheid een reactie af te keuren of aan te passen. Hierover is zij niet verplicht correspondentie met de reageerder aan te gaan.

Toekomst van Speelstoet onzeker

door Redactie op 7 augustus 2017

Het is de vraag of Speelstoet dit najaar nog speelgoed in kan zamelen voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. De afgelopen jaren werd Speelstoet in de huisvesting ondersteund door Siza. Het pand waarin het speelgoed wordt ingezameld en opgeslagen staat te koop en Speelstoet moet in november vertrekken.

lees verder »

Help Arnhemmers uit de schulden

door Redactie op 25 mei 2017

Het College behoort Arnhemmers in de schulden uit hun schuldenmoeras te helpen, zeker als de overheid daar een kwalijke rol in speelt; neem een actieve rol in integrale schuldenaanpak samen met andere overheden en grijp experimenten en proeftuinen aan waar mogelijk.

lees verder »

Willem Drees-penning voor Jo Boersbroek

door Redactie op 3 mei 2017

Op 1 mei huldigden we in de afdeling met hulp van minister Jeroen Dijsselbloem twee jubilerende leden van de PvdA in Arnhem: ombudsteam-vrijwilliger Maria Ohoioeloen (25 jaar lid) en oud-raadslid Luuk Broer (50 jaar lid). Bestuurslid Aart van Cooten ging thuis langs bij Jo Boersbroek, zij ontving de Drees-penning. Aart schreef er het volgende over:

lees verder »

Jeroen Dijsselbloem bij 1 mei-viering in Arnhem

door Redactie op 28 april 2017

Dag van de Arbeid wordt door de PvdA in Arnhem traditioneel op 1 mei gevierd met de huldiging van jubilarissen en een gesprek met een bijzonder gast. Dit jaar is dat demissionair minister van Financiën, Eurogroep-voorzitter en kersvers Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem. De viering vindt plaats in Het Bruishuis in Malburgen.

lees verder »

PvdA hand in hand tegen homogeweld! Kom 8 april

door Redactie op 3 april 2017

Afgelopen weekend is er een homostel op gruwelijke wijze toegetakeld omdat ze hand in hand liepen met elkaar. De PvdA Arnhem vindt dit ontoelaatbaar!

lees verder »

Bedankt voor uw stem

door Redactie op 16 maart 2017

Hoewel de voorlopige uitslag in Arnhem voor de PvdA iets hoger ligt dan de landelijke uitslag, is 6,4 procent van de stemmen een enorme teleurstelling. Toch betekent het dat alsnog een paar duizend Arnhemmers de PvdA het vertrouwen hebben gegeven. Hen willen we zeer bedanken voor hun stem.

lees verder »

5 redenen waarom je vandaag op John Kerstens zou moeten stemmen

door Redactie op 15 maart 2017

Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Moeilijk kiezen? Voor alle twijfelaars: er is redding! Je hebt straks geen enkele aarzeling met stemmen meer na het lezen van deze 5 redenen waarom je vandaag op John Kerstens zou moeten stemmen.

lees verder »

De campagne in beeld: Ronald Plasterk en Jetta Klijnsma

door Redactie op 13 maart 2017

Afgelopen zaterdag voerden minister Ronald Plasterk, staatssecretaris Jetta Klijnsma en kandidaat-Kamerleden John Kerstens (11, Arnhem) en Giselle Schellekens (28, Nijmegen) campagne in Klarendal. Bekijk hier enkele foto’s of bekijk ze allemaal op Facebook.

lees verder »

Betalen voor je restafval

door Redactie op 13 maart 2017
Foto Juul Diepenbroek

De PvdA is op zich voor het principe van Diftar, waarbij mensen afhankelijk van de hoeveelheid aangeboden restafval betalen. Maar de PvdA staat voor solidariteit. “Dit betekent dat we mensen met de laagste inkomens ontzien, dat rekening wordt gehouden met ouderen, zieken met (veel) medisch afval en mensen met jonge kinderen (baby’s). Dit zijn omstandigheden

lees verder »

John Kerstens in gesprek met 100 mbo’ers over hun toekomst op de arbeidsmarkt

door Redactie op 9 maart 2017

Vanmorgen gaat Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) bij het Rijn IJssel college in Arnhem in gesprek met zo’n 100 mbo-studenten. De Arnhemmer spreekt met mbo’ers uit 4 klassen die op dat moment maatschappijleer volgen, over hun toekomst op de arbeidsmarkt.

lees verder »