7 mei 2014, om 21:30, Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem | Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Europadiscussie in Rozet: ‘Waagstuk Europa’

In aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei organiseert de PvdA in Arnhem samen met de PvdA-Werkgroep Europa op 7 mei een discussie over de situatie waarin Europa zich bevindt en hoe om te gaan met het waagstuk dat Europa is.

Deelnemers zijn dr. Mathieu Segers van de Universiteit Utrecht, Siebo Janssen van het Wetenschappelijk Bureau van de SPD in Duitsland en Nejra Kalkan, PvdA-kandidaat voor het Europees Parlement. Zij gaan onder andere in gesprek over de economische crisis, (jeugd)werkloosheid en de situatie Oekraïne.

De discussie – ook met de zaal – vindt plaats vanaf 20:00 uur in het auditorium van Rozet (inloop: 19:30 uur). Toegang is gratis en iedereen is welkom. De avond staat onder leiding van Martien Louwers, fractievoorzitter voor de PvdA in Arnhem.

Mathieu Segers is universitair docent. Hij schreef ‘Reis naar het continent’ over de naoorlogse Nederlandse stellingname tegenover Europa, en ‘Waagstuk Europa’ over de huidige situatie van Europa vanuit historisch perspectief. Winnaar van de ‘Prinsjesboekenprijs’ voor het beste politieke boek van het jaar.

Siebo Janssen is lid van de PvdA-Werkgroep Europa en verbonden aan de Friedrich-Ebert-Stiftung als onderzoeker en docent voor de politieke systemen van de Benelux, de EU, de VS en Cyprus.

Nejra Kalkan werkte de afgelopen vier jaar in het Europees Parlement op het gebied van mensenrechten, justitie en binnenlandse zaken. Nu is ze kandidaat voor Europese verkiezingen.

Martien Louwers is sinds 2006 gemeenteraadslid voor de PvdA in Arnhem. Sinds 2010 is zij fractievoorzitter. Ze studeerde European Politics in Lund, Zweden.