26 mei 2014, om 22:00, Dudok, Koningstraat 40 | Dudok, Koningstraat 40

Politiek café: Nederland in Mali

Maandag 26 mei organiseert FMS in samenwerking met PvdA Arnhem een Politiek Café over de Nederlandse bijdrage aan de VN missie in Mali.

We zullen ingaan op het huidige conflict in Mali en de redenen waarom Nederlandse militairen en ontwikkelingshulp naar het land gaan. Zo’n 380 Nederlandse militairen gaan zich in Mali inzetten voor veiligheid en stabiliteit door middel van de 3D benadering – diplomacy, defense, development –. Maar wat houdt deze benadering precies in? Wat doet deze interventie met de meer dan vijftien miljoen inwoners? En hoe kijken zij tegen de interventie aan?

Kom erachter op 26 mei! We zullen ook terugblikken op de vorige VN-missie waaraan Nederland heeft bijgedragen: ISAF in Afghanistan van 2006 tot 2010. Kunnen uit deze interventie lessen voor Mali worden getrokken?

Aanmelden via: http://bit.ly/1iqKI1x.

Sprekers zijn onder andere:
– Roelof van Laar, PvdA woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer.
– Jan Gruiters, directeur PAX en betrokkene bij de officiële evaluatie van de Nederlandse bijdrage aan ISAF. Aan de hand hiervan heeft PAX tien tips voor de Mali missie opgesteld.
– Annick van Lookeren Campagne, beleidsmedewerker voor Mali bij Oxfam Novib.

Verder zal er een interview met Henriette Kuypers, verbonden aan het project Music for Mali en weduwe van Ali Farka Touré, plaatsvinden en zal Manon Stravens, ontwikkelingswerker, journalist en auteur van Bamako Bonjour: Over heethoofden, hulp en humor in crisistijd, een column voordragen.

Muzikale intermezzo’s door Gin & Tonic.