Wandeling door Park Zypendaal

15 september 2018, van 10:30 tot 12:00, Parkeerplaats Brasserie De Boerderij, Parkweg 2, Arnhem | Parkeerplaats Brasserie De Boerderij, Parkweg 2, Arnhem

Op zaterdagmorgen 15 september organiseren we een excursie in Park Zypendaal. Leden- niet-leden, vrienden en familie zijn hartelijk welkom.

Vorig jaar bezochten we Park Sonsbeek, deze keer wandelen we door het aangrenzende Zypendaal. De twee parken zijn onlosmakelijk verbonden met Arnhem. Meer dan honderd jaar geleden kwamen ze in handen van de gemeente. Daardoor kon het gebied behouden blijven voor het nageslacht.

We wandelen langs de Sint Jansbeek in noordelijke richting. Langs het kasteel op weg naar de bron van de beek, die tegenwoordig zichtbaar door het centrum van de stad kabbelt.

De excursie vindt plaats onder leiding van Luuk Broer. Jarenlang was hij lid van de gemeenteraad voor onze partij. Luuk was ook lange tijd actief in de vereniging Vrienden van Sonsbeek en kent elk plekje in het park.

We starten om 10.30 uur op de parkeerplaat van Brasserie De Broerderij. Luuk vertelt daar kort iets over de geschiedenis van het park. Vervolgens maken we een wandeling van maximaal een uur. We sluiten af met een drankje.

Opgave is niet nodig. Voor meer informatie kun je hieronder een berichtje sturen of een e-mail naar aart@citaat.nl.

Foto: Marco Derksen – https://flic.kr/p/bZvjtd

Neem contact op

Laat uw informatie achter

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.