Brief aan alle Arnhemmers

Beste Arnhemmer,

Vandaag mag u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil u vragen om uw stem uit te brengen op de PvdA.

In Arnhem hebben wij de afgelopen jaren in het stadsbestuur hard gewerkt voor een beter, eerlijker en mooier Arnhem – en ik ben trots op onze resultaten.

Om de woningcrisis te bestrijden houden we met een zelfbewoningsplicht foute beleggers die huizen duur willen doorverhuren buiten de deur, en gaan betaalbare woningen gewoon weer naar mensen die ze nodig hebben. Tegelijk maken we allemaal nieuwe woningbouwprojecten mogelijk en komen daar dankzij harde eisen duizenden nieuwe betaalbare woningen, huur en koop.

Samen met het Rijk investeren we in Arnhem ruim 47 miljoen euro in het opknappen en isoleren van bestaande betaalbare woningen en maken we de buurt mooier. De woningbouwcorporaties doen met ons mee om de sociale huurwoningen aan te pakken. Daardoor worden voor duizenden Arnhemmers de energielasten lager en wordt het fijner wonen, in een groenere buurt.

Ook hebben we honderden mensen extra uit de bijstand aan een baan geholpen – voor het eerst boven het landelijk gemiddelde. Daarmee kunnen zo ontzettend veel gezinnen gewoon weer een beetje ademen in plaats van te hoeven nadenken hoe de rekeningen betaald worden.

Bovendien zijn we in de coronatijd als één van de eerste gemeenten van Nederland met de ‘Arnhemse Herstelagenda Coronacrisis’ – tegen de stroom in – juist extra miljoenen gaan investeren in onze ondernemers, in onderwijs en in werkgelegenheid.

Dat was de afgelopen vier jaar. Maar bij deze verkiezingen wordt de toekomst van onze stad bepaald.

Iedereen moet zich thuis voelen in onze stad. Daarvoor maken de keuzes die de gemeenteraad gaat maken de komende tijd, het verschil.

Gaan we de 10.000 extra woningen die nodig zijn bouwen voor de rijken, of bouwen we juist betaalbare woningen voor iedereen, zoals de PvdA wil?

Hoe maken we onze buurten fijner en leefbaarder? Met alleen maar extra regels, of juist door woonoverlast en verloedering gericht aan te pakken en jongerenwerkers, handhavers en onderwijzers de ruimte te geven om onze jongeren meer perspectief en gelijke kansen te geven?

En blijft duurzaamheid een speeltje voor mensen met veel geld, of kiezen we voor de plannen van de PvdA om juist Arnhemmers met een laag- en middeninkomen te ondersteunen om hun huis op te knappen en hun energielasten te verlagen?

Uw keuze bij deze gemeenteraadsverkiezingen doet ertoe. Bij de PvdA weet u waar wij voor knokken.

Stem sociaal, kies PvdA.

Giovanni Visser,
Lijsttrekker

 

Waar ben je naar op zoek?