Door op 15 maart 2017

5 redenen waarom je vandaag op John Kerstens zou moeten stemmen

Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Moeilijk kiezen? Voor alle twijfelaars: er is redding! Je hebt straks geen enkele aarzeling met stemmen meer na het lezen van deze 5 redenen waarom je vandaag op John Kerstens zou moeten stemmen.

1… “PvdA-Kamerlid Kerstens neemt het op voor gewone mensen.” Dat schreven wij niet, maar de NOS. En we zijn het helemaal eens! Het verschil maken voor mensen die het allemaal niet cadeau krijgen, is nou precies wat John de afgelopen jaren in de Kamer gedaan heeft. Hij knokt voor fatsoenlijk en zeker werk, pakt doorgeslagen flexibilisering aan en bestrijdt misstanden op de arbeidsmarkt. En hij maakt gehakt van ‘over de top’ inkomens in de publieke sector.

2… Met John stem je op een politicus die lokaal met landelijk verbindt. Waar dan ook in Nederland, maar zeker in Arnhem. Als er in zijn woonplaats een misstand op de arbeidsmarkt dreigt, dan duikt hij er bovenop. Denk aan de intimidaties en wantoestanden voor het Primark personeel. In een paar weken kreeg hij – schouder aan schouder met het FNV – voor elkaar dat de directie nu voor alle vestigingen verbeteringen doorvoert. Daar profiteert dan weer elke Primark-medewerker in Nederland van. En wist je dat John achter de schermen met zijn PvdA-collega’s extra geld regelde om de verdere restauratie van de Arnhemse Eusebiuskerk mogelijk te maken?

3… Hij is er voor jong en oud, wat je achtergrond ook is. Hij komt voor je op als je geweigerd wordt bij je sollicitatie vanwege je Turkse achternaam. Hij komt op voor jongeren, zo kregen dankzij de PvdA ook studenten op het MBO een gratis OV-kaart en iedereen veel hogere jeugdlonen. Hij strijdt voor meer kansen voor mensen met een beperking. En hij maakt zich sterk voor een eerlijk pensioen voor iedereen en dus zeker voor mensen met een zwaar beroep. Dat zou hij graag in een nieuwe Kamerperiode definitief voor elkaar boksen.

4… John is een echte vakbondsman. Met hem is de traditie van de sterkte band tussen PvdA en de vakbond in goede handen. En dus zeker ook in het parlement. Voor zijn Kamerlidmaatschap was hij voorzitter van FNV Bouw. Waar hij met de vakbond voor streed, krijgt hij voor elkaar in de Kamer. Dat is pas Partij van de Arbeid. Vind je arbeidsomstandigheden en de rechten van werknemers belangrijk, heb je dus nóg een extra reden om op John te stemmen.

5… Over arbeid gesproken… Als iemand een onvermoeibare werker voor sociaaldemocratische waarden is, is John dat wel. Hij is altijd benaderbaar en elke kans om mensen op de werkvloer bij te staan, grijpt hij aan. John is daarom door het hele land te vinden, van Friesland tot Limburg, van fabriekshal tot bouwplaats, om in gesprek te gaan met werknemers en werkgevers te overtuigen van goede arbeidsomstandigheden (of die anders met een beetje dwang en protest af te dwingen). En dat bijna 24/7. Wat volksvertegenwoordigen betreft, krijg je bij John Kerstens meer dan waar voor je stem.

Wij weten het wel. Wij stemmen John Kerstens. Meer redenen nodig of vragen voor John? Je kunt hem altijd bereiken op Facebook, Twitter of in de Kamer.