Door Eric Greving op 28 januari 2014

Aan het werk voor studenten

Arnhem is een studentenstad en daar zijn we trots op. Studenten maken een belangrijk deel uit van onze mooie stad. Door er te studeren en te wonen en door de vele koppelingen tussen student en stad. Denk aan het modekwartier in Klarendal en ArtEZ of de HAN met Fablab en het Arnhemse bedrijfsleven.

De PvdA wil werken aan een nog betere stad voor studenten. Door ons in te zetten voor extra studentenwoningen, het liefst zelfstandig. Door het vervoer naar de HAN-campus beter te regelen zodat bussen niet meer overvol zitten. Door initiatieven mogelijk te maken die de stad laten bruisen en ruimte maken voor creativiteit. En door gastvrijer te zijn voor internationale studenten. Zodat elke student zich nog beter thuis voelt in onze mooie stad.Na hun studie moeten studenten in Arnhem ook aan het werk kunnen. Dat is voor ons prioriteit nummer één: Arnhem aan het werk. Dat betekent de economie en werkgelegenheid aanjagen. Door nieuwe banen naar Arnhem te halen en drempels weg te nemen voor ondernemers die voor werk zorgen. We moeten er daarnaast voor zorgen dat er voldoende stages zijn in de stad en zicht op goed werk. De PvdA wil ondernemers die stagiaires na afloop in dienst nemen daarom belonen. En bij aanbestedingen en subsidies aan bedrijven moet de gemeente eisen opnemen over stages en banen voor jongeren.

Zo maken we van Arnhem een nog betere studentenstad, met werk na je studie. Vanavond ga ik daarover met plezier met andere partijen in debat in Café Njoy.

Eric Greving

Eric Greving

Eric Greving (1977) is fractievoorzitter voor de PvdA in Arnhem en wijkambassadeur voor Geitenkamp en Vredenburg/Kronenburg/Holthuizen/ Immerloo/ ‘t Duifje. Eric is beleidsadviseur bij een adviesbureau en woont in Malburgen-Oost.

Meer over Eric Greving