Door op 19 juni 2013

Ben jij ons nieuwe gemeenteraadslid?

Zet jij je in voor je buurt? Maak jij je druk om wat er om je heen gebeurt in de stad? Wil jij werk maken van Arnhem? Misschien is lidmaatschap van de gemeenteraad van Arnhem dan wel iets voor jou.

Goed en gemotiveerd

De PvdA is op zoek naar nieuwe raadsleden voor de periode 2014-2018. Donderdag 13 juni heeft de algemene ledenvergadering van de afdeling Arnhem het gewenste profiel voor de gemeenteraadsfractie 2014-2018 vastgesteld. De afdeling is op zoek naar kandidaat-raadsleden die “goed en gemotiveerd zijn, en vanuit hun tenen sociaal-democraat.” Volksvertegenwoordigers voor de PvdA in Arnhem zijn verder “benaderbaar, staan midden in de samenleving, weten wat er speelt of laten zich graag informeren.”  Onze raadsleden zijn geregeld in de wijk te vinden om te vragen wat er speelt.

Tot 1 september 2013 kunnen geïnteresseerden zich wenden tot de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie. Mail voor 1 september naar selectieciepvdaarnhem@gmail.com en beantwoord in die mail de vraag waarom jij een goed raadslid voor de PvdA in Arnhem zou kunnen zijn en een aanwinst voor de fractie.

Jan Blasweilerleergang
De leergang voor geïnteresseerden in het raadslidmaatschap voor de PvdA in Arnhem krijgt de naam van oud-fractievoorzitter Jan Blasweiler. Jan stond er om bekend altijd oog te houden voor wat politieke keuzes nou betekenden voor het dagelijks leven van mensen. Jan overleed in het begin van dit jaar op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ski-ongeval. De leergang is een introductie in het raadslidmaatschap en de lokale politiek voor geïnteresseerde leden en niet-leden, en begint maandagavond 24 juni aanstaande met een bezoek aan de gemeenteraad. Daarna zal Tweede Kamerlid en oud-wethouder Otwin van Dijk de geïnteresseerden vertellen hoe je juist lokaal het verschil kunt maken voor mensen.

We verzamelen om 19:15 uur buiten voor de ingang van het gemeentehuis (ingang trouwzaal). Nieuwsgierig? Doe vooral mee. En meld je aan via marklauriks@hotmail.com.