Door op 15 september 2017

Drie kandidaat-lijsttrekkers bij de PvdA in Arnhem

Martien Louwers, Marilyn A-Kum en Ria de Vries hebben zich gemeld als kandidaat-lijsttrekker van de PvdA in Arnhem. In een ledenraadpleging in oktober kunnen de leden van de PvdA uit deze drie vrouwen kiezen wie de lijsttrekker van hun partij wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen. Drie kandidaten die van elkaar verschillen, dus valt er voor de leden echt iets te kiezen. De gekozen lijsttrekker kan straks na de raadpleging met vertrouwen en een duidelijk mandaat van de leden de gemeenteraadsverkiezingen in.

Begin deze maand sloot de termijn voor Arnhemse PvdA-leden om zich kandidaat te stellen als lijsttrekker. Bij meer dan één kandidaat die voldoet aan het profiel van lijsttrekker vindt bij de PvdA een ledenraadpleging plaats. Drie leden hebben zich gekandideerd. Een onafhankelijke kandidaatstellingscommissie heeft met de kandidaten een gesprek gevoerd en hen geschikt bevonden om deel te nemen aan de ledenraadpleging.

Martien Louwers is de huidige fractievoorzitter voor de PvdA in de Arnhemse gemeenteraad. Marilyn A-Kum en Ria de Vries zijn ook gemeenteraadslid voor de PvdA. Donderdagavond 21 september zullen de kandidaten zich presenteren en vragen beantwoorden van de aanwezigen in Stadsvilla Sonsbeek en op donderdag 5 oktober wordt een kandidaat-lijsttrekkersdebat georganiseerd in het Bruishuis in Malburgen.

De ledenraadpleging zal plaatsvinden van 9 tot en met 16 oktober. Ieder lid van de PvdA in Arnhem krijgt de mogelijkheid om haar of zijn stem digitaal of per post uit te brengen op één van de kandidaten. De uitslag van de ledenraadpleging zal dinsdag 17 oktober bekend gemaakt worden.