Een Arnhems jeugdlintje

Door Giovanni Visser op 10 juli 2020

In Arnhem kennen we al sinds lange tijd de traditie om bijzondere prestaties van Arnhemmers te erkennen en te eren. In veel gemeenten is het ook mogelijk om jongeren en kinderen te eren voor de bijzondere prestaties die zij hebben verricht. In Arnhem was dit helaas nog niet mogelijk. Daarom heb ik het initiatief genomen om een Arnhems jeugdlintje in te stellen.

Elk jaar worden veel Arnhemmers koninklijk onderscheiden tijdens de ‘lintjesregen’ voor de bijzondere prestaties die zij hebben geleverd voor de samenleving. We kennen echter ook unieke Arnhemse onderscheidingen en erkenningen, zoals het Arnhems Meisje of de stadspenningen. Volwassenen krijgen hun onderscheiding vaak na vele jaren vrijwilligerswerk of andere inzet voor de samenleving. Jongeren en kinderen hebben vaak niet zo veel jaren ervaring. Tegelijkertijd is zijn zij niet minder getalenteerd of gemotiveerd om iets goeds te doen voor anderen. Het zou daarom jammer zijn als ze niet de erkenning krijgen die ze verdienen. Met een jeugdlintje krijgen jeugdige Arnhemmers met het hart op de goede plaats die erkenning wél.

Om het jeugdlintje daadwerkelijk in te voeren, heb ik een motie ingediend die werd gesteund door een groot aantal fracties in de raad. Gelukkig nam het college de motie over. Burgemeester Ahmed Marcouch komt daarom met een plan om vanaf volgend jaar het Arnhemse jeugdlintje te gaan uitreiken. Dat wordt geen koninklijke onderscheiding, maar een soortgelijke waardering die volledig in het teken staat van de goede daden van Arnhemse jongeren. Voor mij is het het belangrijkste dat de jeugd in het zonnetje wordt gezet. Daarom kijk ik uit naar volgend jaar, wanneer voor het eerst jonge Arnhemmers geëerd kunnen worden met het jeugdlintje.

Onderscheiden Arnhemmers tijdens de ‘lintjesregen’

Giovanni Visser

Giovanni Visser

Lees mijn brief aan alle Arnhemmers hier: Brief aan alle Arnhemmers. Ik ben Giovanni en 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Arnhem. Naast het raadslidmaatschap werk ik bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ik woon in Arnhem-Zuid. In mijn vrije tijd houd ik van fietsen, wandelen, lezen of een fijn

Meer over Giovanni Visser