Door op 23 mei 2014

Experts en publiek in Arnhem in debat over VN-missie naar Mali

De Foundation Max van der Stoel organiseert maandagavond 26 mei samen met de PvdA in Arnhem een politiek café over de VN-missie in Mali, waar Nederland aan deel zal nemen. Experts gaan met elkaar en het publiek in debat over de missie naar het Afrikaanse land.

Sprekers zijn Roelof van Laar, PvdA-woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking in de Tweede Kamer, Annick van Lookeren Campagne van Oxfam Novib en Jan Gruiters, directeur van PAX en betrokkene bij de officiële evaluatie van de Nederlandse bijdrage aan de missie in Afghanistan. Verder zal er een interview met Henriëtte Kuypers, verbonden aan het project Music for Mali en weduwe van de bekende Malinese artiest Ali Farka Touré, plaatsvinden. Ook zullen Manon Stravens, journalist en auteur van Bamako Bonjour: ‘Over heethoofden, hulp en humor in crisistijd,’ en Jaap Huurman, PvdA’er met ervaring in internationale solidariteit, een column voordragen.

Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Gin & Tonic.

Tijdens het politiek café zal worden ingegaan op het huidige conflict in Mali en de redenen waarom Nederlandse militairen en ontwikkelingshulp naar het land gaan. Zo’n 380 Nederlandse militairen gaan zich in Mali inzetten voor veiligheid en stabiliteit door middel van de ‘3D benadering’: diplomacy, defense, development. Maar wat houdt deze benadering precies in? Wat betekent deze interventie voor de circa vijftien miljoen inwoners? En hoe kijken zij tegen de interventie aan? Deze vragen komen aanstaande maandag in Dudok aan de orde.

Datum: maandag 26 mei.
Tijd: 19:00 – 22:00 uur met aansluitend een borrel.
Locatie: Dudok in Arnhem.