#Hartjeleraar: PvdA steekt leraren een hart onder de riem

5 november 2019

Op 6 november gaan de leraren staken. Het kabinet heeft bekend gemaakt dat het incidenteel extra geld beschikbaar stelt ten behoeve van het onderwijs, maar om echt iets te verbeteren in het onderwijs, is er structureel meer geld nodig. De PvdA staat pal achter de leraren en deelt taartjes uit in de vorm van een hart bij een aantal scholen. Het kabinet komt na lang aandringen nu weliswaar met maatregelen, maar dat neemt niet weg dat alle leraren een extra hart onder de riem verdienen.

Raadslid Hanny van Nunen is namens PvdA Arnhem woordvoerder onderwijs en vindt het belangrijk dat de leraren steun krijgen voor hun actie: “De mensen die in het onderwijs werken, zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor onze kinderen. Zij verdienen beter en het is goed dat ze daarvoor de straat opgaan. Het wordt tijd dat het kabinet eindelijk luistert naar de leraren, ouders en kinderen.”

Het lerarentekort groeit elke dag. Scholen zijn genoodzaakt over te gaan tot vierdaagse schoolweken dreigen over een paar jaar kinderen pas vanaf vijf jaar aan te kunnen nemen. Er worden klassen naar huis gestuurd of verdeeld over andere – toch al volle – klassen en laatst werd bekend dat een school moest sluiten vanwege het lerarentekort.

Op 6 en 7 november zijn in de Tweede Kamer debatten over de onderwijsbegroting. De PvdA zal daar wederom pleiten voor meer geld voor het onderwijs. Vakbonden en werkgevers eisten voor de zomer al een noodpakket van ruim 420 miljoen euro voor het primair en voortgezet onderwijs. Het kabinet wil dit bedrag nu extra investeren in het onderwijs, maar de PvdA wil een structurele oplossing. Wij hopen dat dit bijdraagt aan goed onderwijs voor onze kinderen en extra waardering voor het bijzondere werk dat leraren verrichten.

Wij hebben in Arnhem gekozen om de leraren van Montessorischool De Binnenstad een extra hart onder de riem te steken. Deze school kreeg in september 2016 de kwalificatie zeer zwak van de Inspectie, maar is in staat geweest om door hard te werken deze kwalificatie binnen een jaar weer om te zetten naar voldoende. Daarom denken wij dat deze docenten vandaag extra in het zonnetje gezet mogen worden. Een hart onder de riem voor deze kanjers!