Hoe zit het met de beloofde buitenconcerten bij Musis?

Door Hanny van Nunen op 26 juni 2018

De bezoekers zijn lovend over het nieuwe Musis en alle media ook. We hebben er als stad dan ook veel geld in geïnvesteerd.  Maar hoe zit het met de beloofde buitenconcerten?

In alle landelijke dagbladen wordt de mogelijkheid voor het openen van de glazen achterwand als een bijzonder pluspunt gezien, omdat op deze manier ook concerten in de buitenlucht gegeven kunnen worden. Maar ondanks het mooie weer en ook de goede vooruitzichten is er nog geen enkel evenement gepland.

De PvdA heeft vragen gesteld over de kosten en of er belemmeringen zijn waardoor deze evenementen niet plaats kunnen vinden. De extra investering om het achterwand te kunnen openen heeft € 50.000,- gekost, daarvoor zou je toch mogen verwachten dat ook alle Arnhemmers kunnen genieten van optredens in het park.

Maar zo simpel als het werd voorgespiegeld blijkt het niet te zijn, zegt Musis en Stadstheater-directeur Hans Verburgt. Het park heeft een beschermde status, het fietspad mag niet zonder meer afgesloten  worden en als er veel animo is moeten er zelfs tribunes gebouwd worden, zegt hij, en daarvoor moeten eerst de kosten in kaart gebracht worden. ‘Misschien volgend jaar een keer.’

De PvdA vindt dat bij zo’n investering deze overwegingen vooraf gemaakt worden, het is en blijft publiek geld!

Hanny van Nunen

Hanny van Nunen

Ik ben Hanny van Nunen, 53 jaar en woon in de Burgemeesterswijk. Met mijn twee labradors wandel ik veel in Park Sonsbeek en Zijpendaal, waar ik veel verschillende mensen spreek over de stad. Ik ben opgeleid als wetenschapper. Zo’n 10 jaar geleden ben ik een eigen adviesbureau begonnen waarbij ik kleinere bedrijven help met contractonderhandelingen, businessplannen

Meer over Hanny van Nunen