Door op 19 april 2013

Jongeren zijn van onschatbare waarde

Ik houd van Arnhem. Niet alleen omdat Arnhem de stad is waar ik geboren en getogen ben, maar ook omdat van het Arnhemse jongerenwerk mijn hart sneller gaat kloppen.

Ongeveer een week geleden viel mijn oog op een promotiefilmpje van het jongeren-projectbureau in de Madser. Afgelopen woensdag bracht ik een bezoek aan het jongerencentrum waar ik vroeger ook wel eens kwam. Een paar jaar geleden deed het jongerencentrum vooral functie als chill-spot maar sinds 1 maart werken jongeren onder begeleiding van Redouan El Ouakili en andere jongerenwerkers aan maatschappelijk betrokken initiatieven.  De Madser is nu de jongeren-hotspot in Arnhem Zuid waar het bruist van de creativiteit, talent en goede ideeën. Met het jongerenprojectbureau ontstaat een netwerk waarin heel veel clubs samen komen waaronder het Kunstbedrijf, Talenthouse, Rijnstad en het Sportbedrijf. Dat maakt het makkelijk om te schakelen en ideeën uit te wisselen.

Ik ben een groot fan van jong talent in Arnhem. Een nog groter fan ben ik van initiatieven waarbij een podium wordt geboden aan talentvolle jongeren. De boodschap van Redouan El Ouakili aan deze jongeren: “Blijf doorgaan want je bent al heel ver in je talent!” In de Madser worden jongeren gestimuleerd om het talent dat ze bezitten verder te ontwikkelen. Op 22 juni vindt de Arnhemse midzomeravond in het Openlucht Museum plaats waarbij een podium wordt geboden aan jong talent. Het streven van Redouan El Ouakili over 5 jaar is een actief jongerencentrum waar iedere dag jongeren samen werken aan projecten.

Hoe cliché het inmiddels ook mag klinken: jongeren zijn de toekomst. De jongerenscene in Arnhem leeft, groeit en bloeit mede dankzij de geweldige jongerenwerkers die onze stad rijk is. Aan Arnhemse jongeren wil ik zeggen: Haal het beste uit jezelf, met of zonder de hulp van jongerenwerkers. Werk voor waar je in gelooft en geef nooit op. Jullie talent, creativiteit en ideeën zijn van onschatbare waarde!

Meer info over de Madser? www.jcdemadser.nl.