28 november 2013

Kandidatenlijst PvdA Arnhem definitief vastgesteld

De leden van de PvdA hebben in een algemene ledenvergadering op woensdag 27 november de kandidatenlijst van de PvdA in Arnhem voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 vastgesteld. Fractievoorzitter Martien Louwers is daarmee definitief de lijsttrekker voor de PvdA.

Martien Louwers sloot als kersverse lijsttrekker van de PvdA in Arnhem de ledenvergaderingen af met een speech waarin ze alle aanwezigen opriep mee campagne te voeren. Over de kandidatenlijst zegt Louwers: “Blij dat ik lijsttrekker ben van een mooie lijst met veel nieuwe talenten. We zijn klaar voor de verkiezingsstrijd. Een strijd voor meer werk, goede zorg en veilige wijken.”

Afdelingsvoorzitter Mark Lauriks sprak op de ledenvergadering zijn dank uit voor het harde werk van de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie de afgelopen maanden. Verder heeft hij bewondering voor alle sollicitanten, of die nou een plek op de lijst hebben gekregen of niet: “Volksvertegenwoordiger willen worden om zo het sociale verschil in je stad te maken, dat is enorm je nek uitsteken. Daar heb ik veel respect voor.”

Mooie mix
De kandidatenlijst is op alle fronten een mooie mix geworden. In de top 12 staan 6 mannen en 6 vrouwen. De leeftijden van de kandidaten gaan van 21 tot 68 en de kandidaten op de lijst zijn afkomstig uit bijna alle wijken in Arnhem: in Noord en Zuid. Van Malburgen tot Schuytgraaf, van Klarendal tot Presikhaaf en van het Arnhemse Broek tot Vredenburg. De kandidaten zijn afkomstig uit onder andere de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en de cultuursector.

Ervaring en nieuw talent
Naast Martien Louwers keren raadsleden Marilyn A-Kum, Niels Springeling, Malika Elmouridi en Truus Vink terug op de kandidatenlijst. Commissieleden Eric Greving (plek 4) en Luuk Broer (plek 10) zijn eveneens kandidaat. In de top 10 zijn verder 6 nieuwe talenten te vinden. Engin Bülbül (plek 2) is advocaat en woonachtig in de Laar-Oost. Karin Lasthuizen (plek 5) woont in het Statenkwartier en is universitair hoofddocent Bestuurskunde. Op plek 6 staat Gelders Orkest-violiste Marte Aylward-Straatsma. Dennis Kramer uit Schuytgraaf staat op plek 7. Hij is de huidige secretaris van de PvdA in Arnhem. Op plek 9 staat Ria de Vries. Zij heeft jarenlange ervaring in de zorg.

Jongeren
De jongste op de kandidatenlijst met 21 jaar is Natasha Elfrink op plek 8. Natasha is voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen en studeert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Jongerenwerker Mustafa Iriç (27) uit de wijk Presikhaaf viel eerder op toen hij het winnende idee instuurde bij ‘Wat wil jij met Arnhem?’. Hij staat op plek 12.

De complete kandidatenlijst:

 1. Martien Louwers (34),
 2. Engin Bülbül (36),
 3. Marilyn A-Kum (43),
 4. Eric Greving (36),
 5. Karin Lasthuizen (43),
 6. Marte Aylward-Straatsma (34),
 7. Dennis Kramer (35),
 8. Natasha Elfrink (21),
 9. Ria de Vries (55),
 10. Luuk Broer (68),
 11. Roeland Kreeft (41),
 12. Mustafa Iriç (27),
 13. Niels Springeling (37),
 14. Malika Elmouridi (42),
 15. Martin Wieldraaijer (49),
 16. Reinout Dubbelman (55),
 17. Hielke Jan van der Leij (36),
 18. Saïd Achouiti (50),
 19. Truus Vink (59),
 20. Gerben de Vries (27),
 21. Gerard Velthuizen (61),
 22. Mark Elbers (51).