Door op 29 juni 2016

Karin Lasthuizen verlaat gemeenteraad Arnhem; wordt hoogleraar in Nieuw Zeeland

PvdA-raadslid Karin Lasthuizen heeft aan burgemeester Kaiser van Arnhem haar ontslag aangeboden. Zij gaat in november aan de slag als hoogleraar op de Brain Picot Chair in Ethical Leadership aan de Victoria Business School in Wellington, Nieuw Zeeland, en zal daarom in het najaar met haar man emigreren. Vanaf september wordt Lasthuizen vervangen door Marte Straatsma.

Uit haar brief aan de burgemeester: “Ik heb mij de afgelopen tweeëneenhalf jaar met heel veel plezier en toewijding ingezet voor de stad en kijk terug op een boeiende periode in de raad, waarin ik veel mensen binnen en buiten de politiek heb leren kennen die zich willen inzetten om van Arnhem een goed functionerende en mooie stad te maken. Ik vind het enorm jammer dat ik hieraan niet langer mijn bijdrage kan leveren.”

Fractievoorzitter Martien Louwers en afdelingsvoorzitter Mark Lauriks betreuren het afscheid van Karin Lasthuizen:  “Een tussentijds vertrek is jammer, maar wij hebben alle begrip voor Karins keuze. Een kans zoals deze, op een internationale droombaan op haar vakgebied, moet ze natuurlijk niet laten schieten. Met name haar vastberadenheid op het ‘dossier Presikhaaf Bedrijven’ zal gemist worden. Karin heeft zich gedreven ingezet voor de mensen van deze sociale werkvoorziening door hen centraal te zetten en continu aandacht te vragen voor fatsoenlijk beschut werk.”

Karin Lasthuizen wordt opgevolgd door Marte Straatsma, die eerder al fractievolger van de PvdA in Arnhem was. Straatsma is violiste bij het Gelders Orkest.

Waar ben je naar op zoek?