Ken je kandidaat: Ria de Vries

18 januari 2022

De komende weken stellen de kandidaten in de top 10 van onze lijst zich aan je voor. Vandaag, op haar verjaardag; raadslid Ria de Vries!

Helaas weet ik hoe het is om geen geld te hebben. Hoe het is om alsmaar te moeten denken hoe je het einde van de maand moet halen. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden heb ik op alle vlakken dingen meegemaakt op het gebied van hulpverlening. Hierdoor weet ik wat er goed gaat, maar vooral ook wat er beter kan. Dat wil ik beter maken voor anderen. Daarvoor doe ik dit.

In de gemeenteraad ben ik heel strijdbaar geworden, en minder verlegen. Waar ik eerst last had van mensen die het altijd maar beter wisten, durf ik nu mijn mond open te trekken en op te komen voor de dingen waar ik voor sta. De afgelopen jaren hebben we mooie dingen gedaan, maar vier jaar is eigenlijk te kort. Als je eenmaal op gang bent met een fractie en mooie dingen kan doen, is de tijd alweer bijna om.

Dan moet je maar hopen dat je de volgende keer weer in de raad komt, zodat je je plannen af kan maken. Toch ben ik erg trots op een aantal dingen die we hebben bereikt. Zo is mijn motie over besteedbaar inkomen, het geld wat overblijft na je vaste lasten, aangenomen. Hierdoor is het Armoedeplan voor de stad beter geworden. De motie is alleen nog niet uitgevoerd, dus daar ga ik nu regelmatig achteraan.

De wethouder vindt de motie te lastig, maar ik vind dat een beetje flauwekul. Er moet schot in de zaak komen. Kijk en leer van de Voedselbank, daar doen ze iets dergelijks al jaren. Misschien denk ik wat te simpel, maar ik ben dan ook een echte doener. Daardoor weet ik hoe je beleid omzet in de praktijk. En bureaucratie strookt vaak niet met de dagelijkse gang van zaken in de stad.

“De wethouder vindt de motie te lastig, maar ik vind dat een beetje flauwekul.”

Zelf ben ik er ook trots op dat de mensen in de stad mij weten te vinden. Mensen die het nodig hebben kunnen met grote regelmaat goederen, zoals boodschappen, maar ook menstruatieproducten, bij mij thuis afhalen. Mijn woonkamer ligt vol met spullen voor hen!

Regelmatig gaat mijn deurbel. Arnhemmers geven mij ook het vertrouwen om hun lief en leed wat betreft de stad met mij te delen en hiermee aan de slag te gaan.

Dankzij hen bereik ik Arnhemmers die de gemeente maar lastig weet te vinden.

En mijn grote voorbeeld? Dat is toch echt wel Joop den Uyl. Die man snapte waar het echt om ging. Je kon de emotie in hem horen als hij sprak over de mensen. Voor mij is dat waar politiek over gaat en waar wij als PvdA voor staan: wat wij doen, is voor iedereen.

“Mijn grote voorbeeld? Dat is toch echt wel Joop den Uyl!”

Wij moeten in de haarvaten van de stad zitten. De verbinding tussen mensen en politiek. We moeten het samen doen. En dat wil ik graag nog een paar jaar blijven doen. Mét en voor alle Arnhemmers!

Ria de Vries staat op plaats #6 van de kandidatenlijst van PvdA Arnhem.

Waar ben je naar op zoek?