Door op 8 januari 2015

Manifestatie Charlie Hebdo

Zoals bij zoveel mensen is de vreselijke aanslag op een redactielokaal in Parijs gistermiddag mij niet in de koude kleren gaan zitten. Het is een aanval op vrijheid door mensen die een geloof misbruiken voor hun eigen gewelddadige onverdraagzaamheid. Het heeft het leven gekost van twaalf mensen die hun werk deden: tekenaars, journalisten, een receptioniste en twee politieagenten. Ouders, broers, zussen, kinderen.

Overal in Frankrijk gingen mensen vervolgens de straat op om te laten zien dat terrorisme hen niet uit elkaar laat drijven. Niet angst, maar vrijheid regeert, is hun boodschap. Vandaag zullen overal in Nederland, tegelijk met demonstraties in Frankrijk, Nederlanders met alle mogelijke achtergronden samen de straat opgaan om hun solidariteit te betuigen met de Fransen. Tegen extremisme en onverdraagzaamheid. Voor vrijheid en verbinding.

In Arnhem hebben allerlei lokale media het initiatief genomen om op een waardige manier op het Jonas Daniël Meijerplein (tussen Eusebius en Dudok) om 18:00 uur stil te staan bij het gebeurde in Parijs. De burgemeester en de redactiechef van De Gelderlander zullen spreken.

Ik wil je graag oproepen daar ook bij te zijn. Kamerlid John Kerstens en een delegatie van onze gemeenteraadsfractie, het afdelingsbestuur en het bestuur van de jonge socialisten Arnhem-Nijmegen zullen aanwezig zijn.