Aankomend bezoek in Elderveld voor het burgerinitiatief

Door Eric Greving op 15 december 2017

Op zaterdag 16 december zal de PvdA Arnhem in Elderveld langs de deuren gaan in verband met het door bewoners aangekondigde bewonersinitiatief. Er zijn plannen van de gemeente en het Lorentz Lyceum om een nieuw schoolgebouw te realiseren in de strook gelegen tussen de Oegstgeeststraat en het spoor. Deze strook is nu groen en er is een speelveld voor de jeugd gelegen. De gemeente heeft, in strijd met eerdere beloftes, niet met bewoners overlegd over de plannen voor een nieuw schoolgebouw.

Bewoners hebben nu zelf actie ondernomen en een bewonersinitiatief bij de gemeenteraad ingediend. Doel van dit initiatief is om de strook groen te houden en beschikbaar voor de buurt ter behoud van het groen. De PvdA vindt het wederom een gemiste kans dat niet met de buurt is overlegd. Om deze reden is de PvdA van mening dat geen onomkeerbare stappen bij de planvorming rondom de school moet worden genomen totdat de gemeenteraad heeft beslist op het bewonersinitiatief. Zo wordt recht gedaan aan de zorgen van de bewoners en kan de gemeenteraad doen wat het college heeft nagelaten: De zorgen van bewoners serieus nemen. De PvdA zal hiertoe op 18 december een motie indienen.

 

Eric Greving

Eric Greving

Eric Greving (1977) is fractievoorzitter voor de PvdA in Arnhem en wijkambassadeur voor Geitenkamp en Vredenburg/Kronenburg/Holthuizen/ Immerloo/ ’t Duifje. Eric is beleidsadviseur bij een adviesbureau en woont in Malburgen-Oost.

Meer over Eric Greving