Door op 25 september 2017

Papieren parkeervergunning moet verleden tijd zijn

PvdA en CU vragen het college om bij het parkeerbedrijf een efficiëntieslag te maken. Controle van het parkeren gebeurt tegenwoordig met kentekenherkenning op basis van de parkeerrechtendatabase. De papieren vergunning die particulieren voor het raam leggen is dus inmiddels overbodig.

Echter de papieren vergunning staat de betaling via automatische incasso in de weg, waardoor inwoners ieder jaar een brief met verzoek tot betaling krijgen. Afgelopen jaar heeft het parkeerbedrijf tot twee maal toe foute gegevens gecommuniceerd bij de verlenging van de parkeervergunningen, waarbij sommige inwoners zich gedwongen voelden om fysiek de betaling te gaan verrichten bij het parkeerbedrijf. Tijd voor een efficiënte dienstverlening bij de gemeente Arnhem, weg met de papieren vergunning en betalingen via automatische incasso zeggen de CU en PvdA!

Op 20 maart heeft de PvdA vragen gesteld over de communicatie vanuit het parkeerbedrijf bij de jaarlijkse verlenging van de vergunningen. Daarop heeft de wethouder toegezegd te onderzoeken of het systeem van parkeervergunningen vereenvoudigd kan worden. N.a.v. deze toezegging heeft de wethouder in een memo laten weten dat automatische incasso niet gewenst is voor het verlengen van vergunningen/ontheffingen.