Door Martien Louwers op 24 april 2013

PvdA Arnhem tegen strafbaarstelling illegaliteit

Wij zijn ontzettend blij dat er in het regeerakkoord een kinderpardon is geregeld. Daarmee heeft de Partij van de Arbeid een groot verschil gemaakt voor honderden kinderen in onzekerheid en hun familieleden. Dat past bij onze idealen en onze principes. Het strafbaar stellen van illegaliteit past daar zeker niet bij. Het is in strijd met onze partijbeginselen en botst met internationale grondrechten en verdragen. Het past niet bij het principe dat wij voor mensen een fatsoenlijk bestaan wensen.

Regeren betekent compromissen maken. Soms betekent het dat je hele pijnlijke maatregelen moet steunen. Maar sommige idealen zijn nu eenmaal niet onderhandelbaar of inwisselbaar.

Nu is het tijd om onze grenzen aan te geven. We moeten als partij toegeven dat we op het punt van de strafbaarstelling illegaliteit te kort door de bocht zijn gegaan. Er valt in de politiek over veel te onderhandelen, maar nooit lijnrecht tegen je principes in.

Wij, de fractie van de PvdA Arnhem, tekenen de petitie tegen de strafbaarstelling van illegaliteit. Mensen zonder papieren zijn geen criminelen. Teken jij mee? Dat kan hier.

Martien Louwers

Martien Louwers

Twaalf jaar was ik gemeenteraadslid voor de PvdA, waarvan de laatste acht jaar fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen en de collegeonderhandelingen ruilde ik mijn rol als fractievoorzitter en een baan als adviseur public affairs bij sportkoepel NOC*NSF in voor het wethouderschap van onze prachtige stad. Wat mij betreft is één van de grootste opgaven voor de

Meer over Martien Louwers