PvdA stelt kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen vast

18 november 2017

Op donderdag 16 november hebben de leden van de PvdA in Arnhem de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 definitief vastgesteld. Die lijst, waarvan fractievoorzitter Martien Louwers eerder al door de PvdA-leden tot lijsttrekker is gekozen, telt 20 namen. In de top 5 staan 2 nieuwkomers en 3 zittende raadsleden. Na lijsttrekker Louwers volgt raadslid Eric Greving op 2.

De verhouding man/vrouw op de ontwerpkandidatenlijst is ‘50/50’. De jongste kandidaat is 18, de oudste 72. De kandidaten zijn onder andere afkomstig uit de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven, de cultuursector, schuldhulpverlening en welzijnswerk. Hoogste nieuwkomers zijn Hanny van Nunen (1964), nu nog fractievolger voor de PvdA-fractie, en Vincent Bouma (1988), die werkzaam is als hoofd bedrijfsbureau bij een bedrijf in de groenvoorziening. De lijst kent ook enkele lijstduwers, zoals bekende Klarendaller Gerrit Dassen, oud-Tweede Kamerlid en vakbondsvoorzitter John Kerstens en oud-gemeenteraadslid Luuk Broer.

Over de vastgestelde kandidatenlijst zegt afdelingsvoorzitter Mark Lauriks: “Het is een lijst om trots op te zijn. Hij ‘klopt’ in die zin dat de lijst een mooie gelijke verdeling heeft als je kijkt naar Noord en Zuid, man en vrouw, ervaring en nieuw talent en verschillende leeftijden. Hier kunnen we met vertrouwen de verkiezingen mee in, het is echt een lijst vóór iedereen.”

De gehele kandidatenlijst:

  1. Martien Louwers
  2. Eric Greving
  3. Hanny van Nunen
  4. Vincent Bouma
  5. Ria de Vries
  6. Marte Straatsma
  7. Marilyn A-Kum
  8. Gerard Velthuizen
  9. Joy Moonen
  10. Giovanni Visser
  11. Barbara Veltrop
  12. Marcel van Empel
  13. Ferial Melssen
  14. Reinout Dubbelman
  15. Gerrit Dassen
  16. John Kerstens
  17. Luuk Broer
  18. Debby Kok
  19. Judith Tenbusch
  20. Mark Elbers

Hier is van alle kandidaten ook een foto te vinden.