Door op 12 december 2013

Scooteroverlast aanpakken

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

In veel wijken hebben bewoners last van te hard en gevaarlijk rijdende scooters. Zo hoorden wij bij ons buurtbezoek aan ’t Broek dat de bewoners aan de Stadhoudersstraat het fietspad daar ‘een racebaan voor scooters’ noemen. Maar ook in de dalende straten van Geitenkamp ondervindt de buurt veel scooteroverlast.

Voorbijflitsende scooters op een fietspad, die daar niet mogen rijden, leveren een gevaar op voor kinderen en andere kwetsbare verkeersdeelnemers. Een strengere aanpak van scooteroverlast is daarom volgens de PvdA-fractie zeer gewenst. Daarvoor zijn dus ook meer controles noodzakelijk.

Bij de behandeling van het Veiligheidsbeleid in de Gemeenteraad in maart van dit jaar heeft de PvdA-fractie samen met het CDA een amendement ingediend om deze overlast aan te pakken en meer te gaan controleren op onveilige plekken.

Helaas haalde ons gezamenlijk amendement het destijds net niet (het college ontraadde het voorstel en VVD, SP, Zuid Centraal en D66 stemden tegen).

Het is goed om te zien dat het college nu toch ook ziet dat het op veel Arnhemse fietspaden niet veilig is door scooteroverlast en maatregelen treft. We hopen van harte dat het college naast de fietspaden in Arnhem-Zuid ook de fietspaden in ’t Broek en de Geitenkamp niet vergeet.