Door Eric Greving op 17 februari 2016

Strijden voor buslijn 8, ook als je 87 bent

Bewoners van de Tuinstede bij verzorgingshuis Vreedenhoff, blijven strijden voor  de verdwenen buslijn 8. Een strijd, gesteund door de Arnhemse PvdA, omdat we pleiten voor een goede busverbinding voor deze doelgroep.

Brieven van de bewoners aan vervoerder Breng leverde niets op. Dan de volgende stap; inspreken bij Provinciale Staten op 17 februari.

Inspreken lijn 8 20160217_4 versie 2

Met een “vervangende lijn 8” gingen de senioren op weg.

 

 

 

 

Inspreken lijn 8 20160217_1 versie 2Gelders PvdA-Statenlid Piet Wanrooij ontving de bewoners bij het gemeentehuis.

 

 

 

 

Inspreken lijn 8 20160217_2 versie 2Door met lijn 8 te reizen was er een directe verbinding met ziekenhuis Rijnstate, Gezondheidscentrum Presikhaaf met huisarts, prikpost en apotheek of winkelcentrum Presikhaaf. Nu zijn de mensen aangewezen op het gebruik van meerdere buslijnen met overstap.

 

 

 

Het betoog van de bewoners is kort, vol verontwaardiging over wat hen is overkomen. Buslijn 8 is voor de bewoners van Tuinstede, maar ook voor bewoners van de verzorgingshuizen in de nabije omgeving aan de Velperweg en Bronbeeklaan van groot belang. Langs de route van buslijn 8 aan de 2 genoemde wegen liggen maar liefst 7 complexen waar ouderen wonen. Ze zijn afhankelijk van deze buslijn om zelfstandig  te kunnen reizen. De aangeboden alternatieven zijn voor deze mensen niet bruikbaar. Zeker niet als je gebruik maakt van een rollator of ander hulpmiddel. “Het kost veel reistijd, meerdere malen overstappen en veel inspanning als je oud bent “, aldus dhr. Buitenhuis, bewoner van Tuinstede tijdens het interview aan Omroep Gelderland. Hij roept de Statenleden op te helpen bij het vinden van een oplossing. De Gelderse en Arnhemse PvdA hopen dat er binnen 6 weken een oplossing zal zijn.

 

 

Eric Greving

Eric Greving

Eric Greving (1977) is fractievoorzitter voor de PvdA in Arnhem en wijkambassadeur voor Geitenkamp en Vredenburg/Kronenburg/Holthuizen/ Immerloo/ ’t Duifje. Eric is beleidsadviseur bij een adviesbureau en woont in Malburgen-Oost.

Meer over Eric Greving