Door Giovanni Visser op 10 december 2018

Vijf Arnhemse kandidaten voor provinciale staten en het waterschap

Na de voordracht van oud-voorzitter Mark Lauriks voor het Europees Parlement, hebben we nu het mooie nieuws dat vijf Arnhemse kandidaten zijn voorgedragen voor de Provinciale Staten van Gelderland en het waterschap Rijn en IJssel. Aanstaande zaterdag 15 december stellen de Gelderse leden de kandidatenlijst voor provinciale staten vast. Vier Arnhemmers zijn voorgedragen door de kandidaatstellingscommissie. Op 24 november is de kandidatenlijst voor Rijn en IJssel vastgesteld met daarop twee Arnhemse kandidaten.

Op de tweede plaats van de provinciale lijst vinden we Marilyn A-Kum. Marilyn was van 2010 tot 2018 lid van de Arnhemse fractie. Ze was in 2017 kandidaat-lijsttrekker en in 2018 opnieuw kandidaat-gemeenteraadslid. Daarnaast heeft ze een achtergrond als trainer en coach en was zij vele jaren gericht op het stimuleren en prikkelen van mensen om meer uit zichzelf te halen. Tegenwoordig werkt ze voor Vluchtelingenwerk Oost-Nederland.

Op de negende plaats van de provinciale lijst vinden we Judith Tenbusch. Sinds vorig jaar neemt Judith plaats in ons bestuur. Ze was begin dit jaar ook kandidaat-gemeenteraadslid. Daarnaast is ze docente Economie en Ondernemerschap aan het Rijn IJssel. Ze wil zich in de Staten onder andere gaan inzetten voor een nieuwe benadering van de Gelderse mobiliteit.

Op de vijftiende plaats van de provinciale lijst en de vijfde plaats van de waterschapslijst vinden we Barbara Veltrop. Barbara was begin dit jaar kandidaat-gemeenteraadslid. Daarnaast was ze eerder al betrokken bij de provinciale politiek, namelijk als woordvoerder van Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Op de vierentwintigste plaats van de provinciale lijst vinden we Stefan van Lieshout. Stefan is bedachtzaam, vriendelijk en inhoudelijk gedreven. Hij handelt sterk vanuit normen en waarden en zet zich graag in om mensen, vooral mensen met een “kras”, te betrekken bij de samenleving.

Tot slot vinden we op de vierde plaats van de waterschapslijst Marlies van de Voort. Marlies was tot 2017 penningmeester van onze afdeling.

We feliciteren alle kandidaten met hun voordracht en wensen hen veel succes bij de vaststelling van de lijst. We kijken uit naar een mooie campagne in het voorjaar.

Giovanni Visser

Giovanni Visser

Ik ben Giovanni en 22 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Arnhem. Naast het raadslidmaatschap studeer ik bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik woon in Arnhem-Zuid. In mijn vrije tijd houd ik van fietsen, wandelen, lezen of een fijn gesprek. Ik maak me boos over ongelijkheid en onrecht. Mensen moeten op

Meer over Giovanni Visser