Door Martien Louwers op 2 september 2013

Voor een sociale en veilige stad

Politiek gaat over mensen en in de lokale politiek ben je heel dichtbij. In de gemeenteraad gaat het over werk, zorg, wonen en veiligheid. Onderwerpen die er toe doen. Dé plek om het verschil te maken voor de Arnhemmers. Dat verschil wil ik maken als lijsttrekker van de PvdA.

De afgelopen jaren ben ik samen met de fractie en leden van de PvdA vaak de wijken in gegaan. Gewoon om met mensen in gesprek te gaan. Maar de verhalen zijn niet altijd gewoon. De winkelier die de camerabeelden van een gewapende overval laat zien, de alleenstaande oudere man die vertelt dat er gekort wordt op zijn maaltijdvoorziening.  Het zijn verhalen die vragen om politieke antwoorden. Als lijsttrekker kan en wil ik de verbinding maken tussen die verhalen en de waarden en idealen van de PvdA.

De belangrijkste waarde in deze tijd vind ik bestaanszekerheid: een basis van economische zekerheid en sociale veiligheid. Economische zekerheid betekent een baan en als die er even niet is een goed sociaal vangnet. Sociale veiligheid betekent een buurt waar je je thuis voelt, waar het goed en veilig wonen is. Voor mij zijn werk, sociale zekerheid en veiligheid dan ook de belangrijkste thema’s voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Op die onderwerpen wil ik met de PvdA het verschil maken.

Martien Louwers is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA Arnhem. De kandidaatstellingstermijn is inmiddels verstreken. Op woensdag 27 november wordt de kandidatenlijst officieel vastgesteld door de leden van de PvdA in Arnhem.

Martien Louwers

Martien Louwers

Twaalf jaar was ik gemeenteraadslid voor de PvdA, waarvan de laatste acht jaar fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen en de collegeonderhandelingen ruilde ik mijn rol als fractievoorzitter en een baan als adviseur public affairs bij sportkoepel NOC*NSF in voor het wethouderschap van onze prachtige stad. Wat mij betreft is één van de grootste opgaven voor de

Meer over Martien Louwers