Door op 30 mei 2013

‘Wat wil jij met Europa?’ Debat met Emine Bozkurt en Jan Marinus Wiersma

Hoe moet het verder met Europa? Banken en begrotingen controleren? Zelf belasting heffen om samen te investeren in banen en onderwijs? Met één stem spreken in de wereld? Of moet je daar juist niets van hebben?

Wat wil jij met Europa? Wij willen het weten. En het liefst ook jouw idee over hoe je dat zou willen realiseren. Ter voorbereiding op de Europese verkiezingen in 2014 gaat de PvdA het debat aan over de toekomst van Europa. Het doel is om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen die gebruikt kunnen worden voor het Europese verkiezingsprogramma van de partij.

De PvdA afdeling Arnhem organiseert daarom op vrijdag 7 juni een debat over de toekomst van Europa (De Lommerd, 19:00 uur inloop). Europarlementariër Emine Bozkurt (PvdA) zal daarbij aanwezig zijn. Ook Jan Marinus Wiersma is aanwezig. Hij was 15 jaar lid van het Europarlement en was vice-voorzitter van de Partij van de Europese Sociaal-democraten. Je bent van harte welkom om je ideeën over Europa met ons te delen! We hopen op de aanwezigheid van zowel leden als niet-leden van de partij.

Ook online kun je meedenken. Via http://www.watwiljijmeteuropa.nl/ kun je stemmen op de ideeën die tot nu toe zijn ingestuurd. Lees daar ook drie toekomstscenario’s over Europa, die onderwerp zullen zijn van het debat. Op 8 juni organiseert de PvdA ter afsluiting een groot Europafestival in Utrecht met onder andere Hannes Swoboda, fractieleider S & D-groep in het Europees Parlement, Diederik Samsom, Jeroen Dijsselbloem, muziek en cabaret. Daar worden de beste ideeën gepresenteerd die werden ingezonden via de site en naar voren zijn gekomen in de lokale debatten.

Debat ‘Wat wil jij met Europa?’
Datum: vrijdag 7 juni
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: De Lommerd, Spijkerstraat 185a
Toegang is gratis