Marilyn A-Kum

Raadslid
Woordvoerder Economische Zaken, Stadsregiozaken, Jeugdwerkloosheid, Jeugdbeleid en Integratie en ondersteuner voor Cultuur

Marilyn A-Kum (1970) is gemeenteraadslid voor de PvdA en wijkambassadeur voor Klarendal en Rijkerswoerd.

Marilyn is werkzaam als coach/ trainer. Ze woont in de wijk Velperweg e.o.

Discriminatie door politie: Proef met ‘stopformulieren’

door Marilyn A-Kum op 2 juli 2016

De aanhouding van Typhoon in juni maakt duidelijk dat etnisch profileren door de politie niet alleen in de VS maar ook in Nederland voorkomt. Via social media liet Typhoon weten op basis van zijn uiterlijk door de politie aan de kant te zijn gezet. Zijn mooie auto ‘matchte’ namelijk niet met zijn huidskleur. Helaas duiken

lees verder »

Meer inzet nodig tegen hoge schooluitval bij ROC Rijn IJssel

door Marilyn A-Kum op 19 april 2016

De PvdA wil, samen met ChristenUnie, GroenLinks en VVD, van het college van B&W weten wat ze gaan doen om het hoge percentage schooluitval bij ROC Rijn IJssel te verlagen. Landelijk zet de daling door, maar dat geldt niet voor het genoemde ROC. 

lees verder »

Gelijke beloning voor vrouwen

door Marilyn A-Kum op 7 maart 2016
Foto PvdA

De PvdA heeft vragen aan het Arnhemse College van B&W gesteld over gelijke beloning voor vrouwen. De PvdA ziet graag dat de gemeente de voorbeeldfunctie benut en dat dit uitgangspunt als voorwaarde bij aanbestedingen opgenomen wordt.

lees verder »

Sectorplan “Grenzeloos Werken” niet voor Gelderland?

door Marilyn A-Kum op 2 februari 2016

Het plan “Grenzeloos Werken” beoogt 800 mensen in de grensstreek met België en Duitsland vanaf februari te begeleiden naar werk over de grens. Maar verbazingwekkend is dat Gelderland niet genoemd wordt als partner in dit sectorplan.

lees verder »

Huisvesting Focus: neem de tijd voor een goed besluit

door Marilyn A-Kum op 29 juni 2015

Veel Arnhemmers hebben gereageerd op het huidige voorstel van het College van Arnhem om Focus Filmtheater Arnhem in een nieuw gebouw te huisvesten op het Kerkplein. Velen zien liever dat Focus in het Rembrandt theater gehuisvest wordt.

lees verder »

Welkom in Arnhem…

door Marilyn A-Kum op 26 januari 2015
Foto Gemeente Arnhem

Op 1 januari j.l. heeft het Arnhemse college betaald parkeren ingevoerd in de binnenstad van Arnhem. De Partij van de Arbeid is het niet eens dat we betaald moeten parkeren in de binnenstad na 18.00 uur.

lees verder »

Sociaal ondernemen stimuleren

door Marilyn A-Kum op 4 maart 2014

Ondernemers zorgen voor economische groei. Groei die we in deze tijd nodig hebben om meer banen te creëren in Arnhem. Dat is precies wat we nodig hebben in Arnhem. Teveel mensen hebben nu geen baan. De PvdA wil ondernemerschap dat voor werk zorgt stimuleren en ondersteunen. Hierover ga ik vanavond graag in gesprek met Jong

lees verder »

Iedereen mee laten doen in Arnhem

door Marilyn A-Kum op 5 februari 2014

De PvdA ziet de Participatiewet als een kans. Een kans om via maatwerk en de juiste begeleiding zinvol mee te doen in onze samenleving. Dat zal ik vanavond in het Participatiedebat dan ook naar voren brengen.

lees verder »