Wethouder

Martien Louwers

Werk en Inkomen, Wijken ('Van wijken weten'), Schulddienstverlening, Welzijn, Inclusie en Burgerparticipatie

Twaalf jaar was ik gemeenteraadslid voor de PvdA, waarvan de laatste acht jaar fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen en de collegeonderhandelingen ruilde ik mijn rol als fractievoorzitter en een baan als adviseur public affairs bij sportkoepel NOC*NSF in voor het wethouderschap van onze prachtige stad.

Wat mij betreft is één van de grootste opgaven voor de komende vier jaar om mensen aan het werk te helpen. Arnhem heeft zo’n 8000 mensen in de bijstand. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde. Mijn streven is om zo snel mogelijk die achterstand in te halen door de landelijke trend qua uitstroom te gaan volgen en bij voorkeur nog een paar honderd mensen extra aan het werk te helpen. Die opgave is groot maar realistisch. We zien aan de ene kant veel mensen zonder baan die graag aan de slag willen, en aan de andere kant veel vraag naar personeel, vooral in de zorg en de techniek. Door omscholing en begeleiding moet het kunnen om meer mensen aan een baan te helpen. We gaan mensen daarvoor intensiever en persoonlijker begeleiden.

Ik word blij van de mensen in de stad. Niet vergaderen op het stadhuis maar met mensen in contact. Daarom is het mooi dat ik ook ‘Van wijken weten’ in mijn portefeuille heb. Elke week zal ik tenminste een dag in de wijken te vinden zijn. Want Werk en Inkomen, Schulddienstverlening, Welzijn, Inclusie, Burgerparticipatie: het moet allemaal vanuit de wijken gebeuren. De verschillen tussen wijken zijn groot. In Arnhem verdient iedereen gelijke kansen, ongeacht waar je opgroeit.