Raadslid

Vincent Bouma

Financiën, Duurzaamheid, Groen, Openbare ruimte, Vastgoed/grondzaken, RO/Bestemmingsplannen, Vergunningen en handhaving, Sport, Evenementen, Toerisme en Recreatie en Kleefse Waard

Ik ben Vincent Bouma, 30 jaar oud, en ben opgeleid als hovenier.  Nu ben ik werkzaam als Adviseur Beheer Openbare Ruimte. Naast werk en politiek besteed ik de weinige tijd die nog overblijft op het voetbalveld of in mijn volkstuin. Daarnaast ben ik ook een vaak geziene gast in de bioscoop en kijk ik veel live sport en series.

Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vind dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om in onze prachtige stad te wonen. Met wachttijden van 7 jaar voor een sociale huurwoning is het voor veel mensen lastig een woning te vinden, of door te groeien naar een meer geschikte woning. Ik vind dat dit moet veranderen.

Een van mijn drijfveren is het geloof dat goede beslissingen in overleg gemaakt worden. Dat leerde ik bijvoorbeeld in Kenia, waar ik 5 jaar geleden stage liep. Zonder overleg werden daar door Westerse organisaties waterpompen geplaatst, zonder overleg met de plaatselijke bevolking. Die vervolgens niet wisten hoe ze er mee uit de voeten moesten en zelf met oplossingen waren gekomen toen de pompen het niet deden. Als er gewoon was overlegd, was dat veel beter gegaan. Wat voor ver weg geldt, geldt ook in onze eigen stad.

Als ik het voor het zeggen had, zou ik de rente op de sociale bank in Arnhem verlagen. Het is toch gek dat mensen die in de schulden zitten en het al zwaar hebben 13% rente moeten betalen op een ‘sociale’ lening?