Wat wil jij met Arnhem? De top 10!
Stem nu op de beste ideeën voor Arnhem, praat mee en kom naar de slotbijeenkomst op donderdag 5 september in het Bruishuis.
De toekomst van Arnhem, daar gaan de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 over. En wij, en Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, vroegen aan alle Arnhemmers: Wat wil jij met Arnhem?Allerlei ideeën kregen hun plekje op de speciale site. Het ging over zorg, jongeren, kinderopvang en leegstand. Over toerisme, lokale belastingen en ruimtelijke ordening. Van hele concrete ideeën tot visionaire vergezichten. De Arnhemmers die hebben meegedaan, jong en oud, hebben allerlei achtergronden: van jongerenwerker tot zelfstandig ondernemer, van violist tot thuiszorgmedewerker.
Van alle ideeën die vanaf 12 augustus werden ingestuurd, is nu een selectie gemaakt op basis van het aantal stemmen en de originaliteit: er zijn nog 10 suggesties over voor de laatste stemronde.
Dus stem nu op je favoriete idee! Dat kan nog tot en met 31 augustus. Uiteindelijk blijven 5 ideeën over voor de slotbijeenkomst op donderdag 5 september om 19:30 uur in het Bruishuis in Malburgen. Kom ook naar het Bruishuis en praat mee over de toekomst van Arnhem. De 5 genomineerden prijzen die avond hun idee aan. Het aanwezige publiek kiest de publieksprijs en een jury met onder andere Tweede Kamerlid John Kerstens mag de juryprijs uitdelen. We sluiten af met een gezellige borrel.
De laatste 10:
- Mustafa Iriç komt met het idee van een jongerenuitzendbureau voor kwetsbare jongeren, omdat kwetsbare jongeren op zoek naar een baan vaak maar moeilijk werk vinden via de traditionele commerciële uitzendbureaus.
- Marte Straatsma vindt dat de gemeente mantelzorgers ondersteuning, rugdekking en extra waardering moet geven.
- Als Arnhem zich meer op de internationale markt richt, krijgen wij meer bedrijven, studenten en toeristen, aldus Maarten Venhovens.
- En Marte Straatsma heeft nog een tweede idee in de laatste 10: Geen lokale belastingen voor ZZP’ers met een inkomen in de buurt van het minimumloon
- Joost Witlox stelt dat de gemeente burgerparticipatie een gezicht moet geven met samenredzaamheid in plaats van zelfredzaamheid.
- Wat Bob Roelofs betreft is De Markt geen parkeerterrein meer, maar een echte markt met afwisselende invullingen, zoals boeken, kunst, vis etc.
- Er worden ‘Pauze-woningen’ geopend in lege bedrijfspanden, als het aan Judith Tenbusch ligt. ‘Pauze-woningen’ zijn voor echtparen die even afstand van elkaar willen nemen.
- Natasha Elfrink stelt vast dat de gemeente veel prullenbakken verwijderd heeft in de stad en dit vooral bij speelplaatsen leidt dat tot een enorme rommel. Op strategische plaatsen moet daarom de prullenbak weer terug.
- We moeten ouders faciliteren met het zelf opzetten van een gezamenlijke kinderopvang in de buurt, is het plan van Marije Ringersma.
- En Piet Wanrooy stelt voor dat de vergoeding van raadsleden met 25% wordt teruggebracht en de bestuurders gekort worden met 20%. De helft daarvan gaat in een fonds voor subsidie voor ideeën uit de stad.