30 mei 2020

Alle daklozen recht op een briefadres

Mensen zonder woonadres kunnen bij de gemeente Arnhem een aanvraag doen voor een briefadres. Dat kan als je een particulier briefadres hebt gevonden, maar ook als je bij de gemeente Arnhem een briefadres nodig hebt. Dat kon echter niet voor mensen die geen uitkering van de gemeente Arnhem hadden, als zij niet bij Iriszorg wilden wonen.

Het gebrek aan een briefadres voor mensen zonder uitkering was de PvdA een doorn in het oog want dat betekent dat die mensen na drie maanden zonder adres hun UWV-uitkering kwijtraken en geen ziektekostenverzekering en zorgtoeslag kunnen hebben.

Omdat de PvdA dit geen wenselijke situatie vond zijn we in gesprek gegaan met de gemeente om deze situatie onder de aandacht te brengen.  Na overleg met de ambtenaar hebben we er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. Dit heeft gelukkig geresulteerd in een goede afspraak.

Met ingang van1 juni kunnen ook die mensen een briefadres krijgen bij de gemeente Arnhem. De PvdA is zeer verheugd dat een briefadres nu voor alle daklozen een mogelijkheid is.