30 mei 2020

Als je met bewoners praat moet daar ook wat mee gebeuren!

Afgelopen woensdag sprak de Arnhemse raad over het voorstel om 24 woningen te bouwen aan de Vlierstraat in Malburgen-West. Nu ligt de Vlierstraat aan de Gelderse “Race” Laan waarvan bewoners al langer aangeven dat deze gevaar oplevert. Daarom Diende Raadslid Vincent Bouma een motie in om de plannen die met de bewoners gemaakt worden hier ook daadwerkelijk een kans te geven, deze motie haalde het met een ruime meerderheid!

Het plan was op zich goed vormgegeven, veel rare dingen zaten er niet in. Er komen 24 woningen bij in diverse categorieën (huur en koop) en de locatie was al jarenlang bestemd als bouwlocatie. So far so good dus.

Voor de bewoners van de Vlierstraat was dit plan echter wel een tegenvaller. Door de economische crisis van 2008 was deze bouwgrond tijdelijk ingepland met groen. De buurt had hier ook nog een volkstuintje aangelegd, kortom het stukje grond werd goed gebruikt door de buurt.

Gelukkig waren de bewoners zich bewust van het huizentekort in onze omgeving en begrepen ze de bouwplannen. “Ze begrepen dat er gebouwd moest worden, maar begrepen niet dat er minder bomen terug kwamen dan er nu staan” Aldus Vincent. Daarom diende Vincent een motie in om toch in elk geval net zo veel bomen terug te planten als er gekapt worden. De raad was het hier mee eens en stemde unaniem voor!

Verder maakten de bewoners van de Vlierstraat zich nog zorgen over het parkeren en dan vooral omdat dit weer een gevaarlijke oprit tot de Gelderse Rooslaan op zou leveren. Omdat bewoners al vaker aandacht hebben gevraagd voor deze weg is Vincent hier in gedoken en navraag bij het wijkplatform en de opbouwerker leverde op dat er momenteel een werkgroep bezig is met deze situatie. Deze werkgroep met bewoners en ambtenaren had een bijeenkomst gehad die zoals de bewoner verzuchtte “eindelijk eens positief en vooral constructief was”.

Toen tijdens de raadsvergadering echt bleek dat er geen geld beschikbaar was bij zowel Team Leefomgeving en bij de afdeling Groot onderhoud was er toch actie nodig. “Met bewoners gaan praten om dan uiteindelijk te vertellen dat de oplossingen niet uitvoerbaar zijn omdat er geen geld is kan echt niet” zegt Vincent hierover. Daarom stelde hij hier technische vragen over in de hoop dat de wethouder zich versprak. Helaas bleek dit echter niet het geval en wordt de motie alsnog ingediend. Gelukkig bleek het grootste deel van de raad het met Vincent eens (Alleen PVV, CDA en AOP stemden tegen).