Door Martien Louwers op 20 januari 2014

Beloon bedrijven die voor banen zorgen

Kleine ondernemers in Arnhem die nieuwe banen creëren, moeten worden beloond. Als het aan ons ligt, krijgen deze bedrijven een banenbonus: de door hen betaalde gemeentelijke belastingen ontvangen ze terug als ze in een jaar minimaal twee werknemers hebben aangenomen.

Update: Martien Louwers legt bij RTV Arnhem uit waarom we kleine ondernemers die voor nieuwe banen zorgen, moeten belonen.

 

We willen meer mensen aan het werk helpen in Arnhem en drempels wegnemen voor ondernemers die voor banen zorgen. Kleine bedrijven zijn de motor van onze lokale economie. Wanneer het hen lukt om in deze tijd te groeien dan willen we dat waarderen.

De PvdA wil dat bedrijven met maximaal tien werknemers de door hen betaalde gemeentelijke belastingen terugkrijgen als zij in een jaar twee werknemers hebben aangenomen. Gemiddeld betaalt een kleine ondernemer in Arnhem 3.500 euro aan gemeentelijke belastingen, zoals Onroerend Zaak Belasting (OZB). Ik vraag het college van burgemeester en wethouders vandaag het voorstel te onderzoeken.

Martien Louwers

Martien Louwers

Twaalf jaar was ik gemeenteraadslid voor de PvdA, waarvan de laatste acht jaar fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen en de collegeonderhandelingen ruilde ik mijn rol als fractievoorzitter en een baan als adviseur public affairs bij sportkoepel NOC*NSF in voor het wethouderschap van onze prachtige stad. Wat mij betreft is één van de grootste opgaven voor de

Meer over Martien Louwers