Door op 23 april 2013

Gymzaal Fluitekruidstraat moet veel beter

De laatste weken kwamen bij onze fractie veel klachten binnen over de slechte staat van de gymzaal aan de Fluitekruidstraat in Malburgen. Toen ik naar aanleiding daarvan ben gaan kijken, ben ik geschrokken van wat ik aantrof. De foto’s op de site van het Sportbedrijf zijn niet meer representatief. Het gebouw ziet er eigenlijk niet meer uit en de veiligheid van de kinderen lijkt in het geding. Ik heb meteen vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders en de wethouder. “Arnhem onwaardig,” beaamde de verantwoordelijke wethouder Gerrie Elfrink (SP).

Simpele dingen zijn niet in orde in de gymzaal. Er is geen EHBO-koffer aanwezig en de toiletten zijn al maanden defect. De gymzaal aan de Fluitekruidstraat is alles behalve een gymzaal waar wij onze kinderen zouden willen zien sporten. Ik schrik ervan dat klachten over het gebruik en achterstallig onderhoud al vaker gemeld zijn door gebruikers, vrijwilligers en medewerkers van Sportbedrijf, maar dat het er nog niets concreets mee gebeurt.

Het college bevestigt dat het om een gymzaal gaat waar Arnhem niet trots op kan zijn. Naar aanleiding van de vragen van de PvdA komt het college binnenkort met een reactie. Ik hou de ontwikkelingen scherp in de gaten en ben zeer benieuwd naar de aangekondigde nota sportaccommodaties. Hier moet op korte termijn actie worden ondernomen.