Door op 12 september 2015

Iets doen voor vluchtelingen

De foto van het Syrische jongetje op het strand dat omkwam tijdens zijn tocht naar Europa, de beelden van duizenden vluchtelingen opgesloten in een Hongaars station; de afgelopen dagen is de reactie van veel Nederlanders dat ze zo graag ‘iets’ zouden willen doen voor vluchtelingen.

Onze politieke fracties door het hele land, zoals de onze hier in Arnhem, doen alles wat ze kunnen voor de beste opvang, maar er zijn ook andere dingen die we als vereniging of individueel kunnen betekenen. Zelf zette ik me de afgelopen week in voor twee initiatieven.

Het eerste is www.ikwilietsdoenvooreenvluchteling.nl. Een website waar alle goede initiatieven worden gebundeld zodat alle hulp op de juiste plek terecht komt en iedereen op z’n eigen manier een steentje kan bijdragen. Ik wil je vragen de site te bezoeken en zoveel mogelijk te delen of nieuwe initiatieven aan te melden.

Een ander initiatief is heel concreet en urgent. Duizenden Syrische vluchtelingen op Lesbos maken zich klaar voor de herfst. Daar zijn op korte termijn zoveel mogelijk slaapzakken nodig en de actie Slaapzakken voor Lesbos probeert er 10.000 te verzamelen binnen drie weken. In Arnhem kun je slaapzakken afgeven bij het schoonmaakbedrijf Antonio Shining Places, Hazenkamp 52 in Rijkerswoerd. Elke werkdag van 8:00 – 17:00 uur kun je daar terecht.