Door op 25 februari 2014

Niemand aan de kant

De PvdA wil dat iedereen die kan werken, een plek krijgt waar dat kan. Of je nu een beetje hulp nodig hebt, wat extra uitleg, misschien een speciale stoel om lang te kunnen zitten, of een rustiger plekje omdat het anders te druk wordt in je hoofd. Hierover ga ik vandaag in gesprek met mensen met een licht verstandelijke beperking bij het verkiezingsevenement van MEE.

De PvdA vindt dat er voor iedereen zo’n plek hoort te zijn. Dan zijn er meer mensen aan het werk, en hebben minder mensen een uitkering nodig. De PvdA wil daarom ook een gemeentelijk uitzendbureau om mensen te steunen die een beetje hulp nodig hebben bij het vinden van een baan. Bedrijven die stageplekken hebben en die jongeren na afloop in dienst nemen worden beloond.

Zorg dichtbij
Iedereen die zorg en hulp nodig heeft moet dit kunnen krijgen. Het liefst door hulpverleners in je eigen buurt, die je kent. Zoveel mogelijk aldoor dezelfde mensen. Ook vrienden, kennissen en familie kunnen helpen met dingen die je niet alleen kan. Zo heb je altijd dezelfde mensen om je heen waaraan je hulp kunt vragen. Precies de hulp die jij nodig hebt. Misschien ben jij wel erg goed in iets wat iemand in jouw buurt nodig heeft. Dan vragen wij jou ook om te helpen. Zo doet iedereen mee, en sta je nooit aan de kant! 

De gemeente is verantwoordelijk voor de zorg aan jongeren tot ze achttien worden. Daarna zorgt de gemeente voor de overgang naar de zorg voor volwassenen. Als er nog geen goede plek is gaan we een oplossing zoeken.

Want de PvdA laat niemand aan de kant staan.