Door Martien Louwers op 11 maart 2016

Van werk naar werk in de detailhandel

De PvdA wil van het college van B&W weten wat ze gaan doen om mensen die hun baan kwijt zijn geraakt in de detailhandel te begeleiden naar een nieuwe baan. Daarbij wil de PvdA weten of een banenpoule een oplossing biedt.

In Arnhem zorgt de detailhandel voor veel werkgelegenheid. In 2015 waren in de detailhandel & autohandel 9.600 banen. Ondanks dat verschillende winkelketens  de afgelopen tijd hun deuren hebben gesloten (V&D, Mexx, Miss Etam) of dat gaan doen (Esprit en Perry Sport), valt het op dat het aantal banen in de detailhandel het afgelopen jaar in Arnhem niet is gedaald. Er komen zelfs nieuwe winkelketens bij, zoals Primark en binnenkort Decathlon. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid liet al weten dat de zogeheten brug-WW versneld wordt opengesteld voor ontslagen medewerkers. Hierdoor kunnen zij indien nodig WW-uren gebruiken voor herscholing.

De PvdA wil weten van het College of het opzetten van een (tijdelijke) banenpoule om mensen te begeleiden naar werk binnen de sector of vergelijkbare sectoren een oplossing kan zijn. Hoe langer mensen in een uitkeringssituatie zitten, hoe moeilijker het is om aan het werk te komen. “Het is dan ook van belang dat mensen zo snel mogelijk van werk naar werk worden begeleid”, aldus Martien Louwers, fractievoorzitter PvdA Arnhem.

Lees ook: Schriftelijke vragen banenverlies detailhandel

Martien Louwers

Martien Louwers

Twaalf jaar was ik gemeenteraadslid voor de PvdA, waarvan de laatste acht jaar fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen en de collegeonderhandelingen ruilde ik mijn rol als fractievoorzitter en een baan als adviseur public affairs bij sportkoepel NOC*NSF in voor het wethouderschap van onze prachtige stad. Wat mij betreft is één van de grootste opgaven voor de

Meer over Martien Louwers