Door Eric Greving op 10 februari 2014

Zoek naar oplossing voor slechte onderhoud woningen Presikhaaf II

De PvdA vraagt het college van burgemeester en wethouders van Arnhem naar een oplossing te zoeken voor het slechte onderhoud aan de binnenkant van woningen in de wijk Presikhaaf II en zorgen over asbest in de woningen. De PvdA heeft bij één van de buurtbezoeken in deze wijk nog steeds veel klachten gehoord van bewoners.

 

De woningen in De Nieuwe Vaart zijn oud en er zijn veel vochtproblemen, waardoor in de meeste woningen schimmel is ontstaan. In sommige woningen zit zoveel vocht dat de muren broos zijn geworden. De PvdA heeft van bewoners bovendien vernomen dat asbesthoudende kit is gebruikt in de kozijnen, welke in de loop der jaren is afgebrokkeld. Bewoners zijn bang dat dit gezondheidsrisico’s oplevert.

Een goed en gezond leefklimaat zowel binnen als buiten de woning  is zeer belangrijk. De geluiden over asbest in de woningen in Presikhaaf II in combinatie met het slechte onderhoud, baart zorgen.

In de tweede helft van 2012 heeft de PvdA al vragen gesteld over het onderhoud aan de woningen in de buurt De Nieuwe Vaart in Presikhaaf II. Inmiddels heeft Vivare plannen opgesteld om deze woningen aan de buitenkant op te knappen en te isoleren.

Het probleem van de bewoners betreft het feit dat alleen de buitenkant van de woningen wordt opgeknapt. Door jarenlange onduidelijkheid over de toekomst van de woningen is er weinig onderhoud aan de binnenkant gepleegd. Vivare heeft aangegeven dat dit het laatste stukje is van Presikhaaf en dat er geen geld meer is, waardoor alleen onderhoud aan de buitenkant gepleegd kan worden.

Update 11 februari: video toegevoegd.

Eric Greving

Eric Greving

Eric Greving (1977) is fractievoorzitter voor de PvdA in Arnhem en wijkambassadeur voor Geitenkamp en Vredenburg/Kronenburg/Holthuizen/ Immerloo/ ’t Duifje. Eric is beleidsadviseur bij een adviesbureau en woont in Malburgen-Oost.

Meer over Eric Greving