1 juli 2017, om 16:30, MFC Klarendal, Kazernestraat 2 in Arnhem | MFC Klarendal, Kazernestraat 2 in Arnhem

Workshopdag lokale politiek

Ben jij benieuwd wat er allemaal speelt in de Arnhemse politiek en hoe het is om volksvertegenwoordiger te zijn in de gemeenteraad? Lijkt het je leuk om je debatvaardigheden te ontwikkelen en aan een praktijkopdracht te werken die geïnspireerd is op de Arnhemse werkelijkheid? Doe je graag inspiratie op van PvdA-politici met een bijzondere loopbaan en betrokken mensen in de stad? Meld je dan aan voor de workshopdag van de Jan Blasweilerleergang.

10:00 uur:       Inloop.
10:15 uur:       Kennismaking.
10:30 uur:       Inleiding: Marianne Besselink, burgemeester van Bronkchorst. Gesprek en uitleg over politiek actief worden, over de rol van de gemeenteraad in de lokale politiek, rolverdeling van college van burgemeester & wethouders en raad, coalitie en oppositie.
12:00 uur:       Lunch.
13:00 uur:       Lokaal thema uitgediept: wonen in Arnhem
Inleiding door Gerrit Breeman, directeur Volkshuisvesting. Woningbouw is bij uitstek een thema dat raakt aan de kernwaarden van de PvdA: sociale woningbouw, verkoop/sloop van huurwoningen, stadsvernieuwing, kloof tussen Noord en Zuid, huisvesting statushouders, bouwen voor de rijken, versterking van het centrum. Aan welke knoppen kan gemeenteraad draaien?
13:30 uur:      Deelnemers bedenken in tweetallen een voorstel. Breeman reageert.
14:00 uur:       Theepauze.
14:15 uur:       Debattraining en simulatiespel onder leiding van Marinka Mulder, fractievoorzitter in Culemborg over een sociaaldemocratisch thema in Arnhem.
16:00 uur:      Evaluatie simulatiespel.
16:30 uur:       Drankje.

Meer info & aanmelding: https://arnhem.pvda.nl/jan-blasweilerleergang/