Door op 6 maart 2015

Engin Bülbül vertrekt als raadslid vanwege nieuwe internationale baan

PvdA-raadslid Engin Bülbül heeft vandaag zijn ontslag aangeboden aan de burgemeester van Arnhem. Een nieuwe baan waarbij hij veel naar het buitenland moet reizen, leidt ertoe dat hij veel gemeenteraadsvergaderingen zou moeten missen en dat onvoldoende tijd kan maken om zijn functie van volksvertegenwoordiger uit te voeren.

Bülbül in zijn brief aan burgemeester Kaiser: “Ik zou door (vaker) afwezig te zijn niet alleen uw raad en mijn fractie tekort doen, mijn achterban en de mensen die de sociaal-democratie een warm hart toedragen, maar belangrijker nog: alle inwoners van Arnhem. Deze mooie stad verdient namelijk gemeenteraadsleden die zich met volle overtuiging kunnen inzetten voor de stad en haar inwoners. Dit maakt dat ik (voor nu) met pijn in het hart afscheid neem van de Arnhemse politiek en allen die daar, op welke manier dan ook, onderdeel van uitmaken.”

Fractievoorzitter Martien Louwers en afdelingsvoorzitter Mark Lauriks betreuren het vertrek van een talentvol raadslid, maar hebben respect voor het besluit van Bülbül.