Fractievoorzitter

Giovanni Visser

Algemene Zaken, Wonen en Ruimtelijke Ordening, Veiligheid en Leefbaarheid, Financiën, Wijksturing en Wijkzaken, Arnhem-Oost, Oostelijk Centrumgebied

Lees mijn brief aan alle Arnhemmers hier: Brief aan alle Arnhemmers.

Ik ben Giovanni en 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Arnhem. Naast het raadslidmaatschap werk ik bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ik woon in Arnhem-Zuid. In mijn vrije tijd houd ik van fietsen, wandelen, lezen of een fijn gesprek.

Ik maak me boos over ongelijkheid en onrecht. Mensen moeten op een eerlijke manier behandeld worden, met respect voor elkaars verschillen. Discriminatie en andere vormen van geweld en uitsluiting vind ik onacceptabel. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om de persoon te zijn die ze willen zijn, ongeacht afkomst, woonplaats of dikte van je portemonnee. Samen zijn wij Arnhem.

Ik ben de politiek in gegaan omdat ik wil knokken voor een gelijke, leefbare samenleving waarin we niet tegenover, maar naast elkaar staan. Ik zet me daarom in voor schoolgaande kinderen, een prettige buurt met betaalbare woningen en een bloeiende, veilige en bereikbare stad waar we graag willen zijn.

Blij word ik van de diversiteit van de Arnhemmers en de karaktervolle wijken, omgeven door de Arnhemse natuur. Arnhem wordt gekend door zijn grote verscheidenheid.

Mijn drijfveren haal ik uit de idealen van de sociaaldemocratie en het verschil dat wij als gemeenteraad kunnen maken voor de stad. De keuzes die wij maken voor het stadsbestuur hebben gevolgen voor alle Arnhemmers. Daarom zet ik mij in om richting te geven aan een socialer bestuur, in dienst van álle Arnhemmers.

Als ik het voor het zeggen had, zouden alle Arnhemse kinderen met plezier naar school gaan, waar ze met goed onderwijs alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen en ontplooien op de manier die bij hen past, ongeacht hun achtergrond of portemonnee.