Onze uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen

20 maart 2022

Vrijdag zijn de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezing in Arnhem bekend geworden. We hebben een zichtbare, positieve en hoopvolle campagne gevoerd voor betaalbaar wonen, leefbare buurten en gelijke kansen in Arnhem. We hebben tienduizenden flyers verspreid, honderden mensen gesproken en vooral veel plezier beleefd.

We zijn alle vrijwilligers en kandidaten ontzettend dankbaar voor hun inzet in de campagne. Zonder elkaar hadden we deze campagne nooit voor elkaar kunnen krijgen!

We gaan ons uiterste best doen om de energie en het enthousiasme binnen de afdeling vast te houden, door allereerst gezamenlijk onze kiezers te bedanken en hen te vragen wat zij de komende jaren van de PvdA verwachten. Dit gaan we doen door weer de wijk in te gaan op 26 maart. Meer informatie volgt snel. Daarna willen we met jullie nadenken hoe we als PvdA aan de stad kunnen laten zien wat we willen en kunnen bereiken, zodat we blijvend zichtbaar zijn in ons mooie Arnhem.

De PvdA heeft in de voorlopige uitslag 3 zetels gekregen. Dat betekent dat we een zetel minder hebben dan de vorige keer. Het betekent nog veel meer dat ruim 4500 kiezers de PvdA het vertrouwen hebben gegeven. Voor hen en veel anderen gaat de nieuwe fractie in de gemeenteraad keihard knokken. Er is namelijk ontzettend veel te doen tegen de tweedeling in onze stad.

De nieuwe fractie zal worden gevormd door Giovanni Visser, El Yazid Ait Chrif en Marjan van Munster. Zij hebben Giovanni gekozen als fractievoorzitter.

De komende weken staan in het teken van het afscheid van de oude fractie en de installatie van de nieuwe fractie. Op 28 maart is het afscheid van de oude fractie. Op 30 maart wordt de nieuwe fractie geïnstalleerd.

Giovanni Visser
Lijsttrekker

Sanne Bronkhorst
Voorzitter