Bedankt voor jullie steun!

30 maart 2022

Beste Arnhemmers,

Hierbij willen wij als PvdA-fractie in de periode van 2018-2022 jullie een laatste bericht sturen, voordat we vanavond definitief het stokje overdragen aan de nieuwe, enthousiaste fractie. 

Het grootste deel van de huidige fractie heeft tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag afscheid genomen. De afgelopen raadsperiode was een mooie periode met mooie successen, maar vooral ook een roerige raadsperiode. Op de eerste plaats natuurlijk door de uitbraak van het coronavirus vanaf maart 2020. Hierna volgde een periode die veel leed heeft veroorzaakt, omdat mensen geliefden zijn verloren, mensen ziek zijn geworden, mensen hun baan zijn verloren, of omdat de kinderen moeite kregen met school op afstand. Hiertegenover stond ook de veerkracht van onze samenleving. Initiatieven ontstonden om mensen te helpen, de waardering te geven die zo nodig is en we leerden ook op andere manieren werken. In Arnhem hebben we klaargestaan voor mensen, maar we hebben ook gekozen om te investeren om het goede voorbeeld te geven. Investeren in goede ondersteuning van mensen, in mensen die financieel het hoofd niet meer konden bieden, maar ook in het vergroenen en verduurzamen van de stad. 

De afgelopen periode startten we ook met de oplopende kosten in de zorg en jeugdzorg. In Arnhem hebben we met maatregelen die de zorg van mensen ten goede kwamen gekeken hoe we deze oplopende kosten te lijf konden gaan. Hier ligt nog zeker een uitdaging voor de toekomst. Want goede zorg voor iedereen, jong en oud, is van enorm belang voor een sociale samenleving.

“Goede zorg voor iedereen is van enorm belang voor een sociale samenleving.”

Het was ook een periode waarin we voor het eerst na twee raadsperiodes weer in de coalitie zaten. Martien Louwers heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt voor onze stad en mooie successen behaald. Wij zijn dan ook trots op de resultaten uit het coalitieakkoord. Met het werkinvesteringsfonds zijn prachtige initiatieven gefinancierd die mensen vanuit vertrouwen weer aan het werk hebben geholpen. Schulden spoorden we vroeg op, zodat we mensen niet alleen helpen om schuldenvrij te worden, maar nog vaker voorkomen dat (grote) schulden ontstaan. Met de investeringen in het ontmoeten zijn plekken in de stad ontstaan waar bewoners samen kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten en ondersteuning mogelijk is. De fractie is Martien dankbaar voor de samenwerking de afgelopen periode en wenst haar een hele mooie toekomst toe.

De fractie heeft ook zelf mooie successen behaald. Ons voorstel voor de aanpak van energiearmoede heeft ervoor gezorgd dat we veel mensen daadwerkelijk kunnen ondersteunen. We riepen op om een opkoopverbod voor beleggers in te voeren, waardoor huizen nu beschikbaar blijven voor gewone mensen. Ons voorstel om te kijken naar wat mensen te besteden hebben in plaats van te kijken naar het netto-inkomen heeft het gehaald. We kijken uit naar de uitkomsten van het onderzoek. Om zo maar even een paar voorbeelden te noemen.

Ons voorstel voor de aanpak van energiearmoede heeft ervoor gezorgd dat we veel mensen daadwerkelijk kunnen ondersteunen.”

Op deze plaats willen we als laatste onze dank uitspreken voor de samenwerking met de afdeling. Het enthousiaste bestuur, en natuurlijk onze leden. We kijken allemaal terug op bijzondere bijeenkomsten. De afdeling is gebouwd op de ideeën en input van onze leden. Gezamenlijk vanuit onze sociaaldemocratische waarden meedenken over hoe het in Arnhem beter en socialer kan. Mooier kan het niet zijn voor een fractie. We gunnen de nieuwe fractie en de leden een mooie dynamische afdeling, waar ruimte is voor plezier, campagne en debat. 

Wij wensen natuurlijk de nieuwe fractie ongelooflijk veel succes en vooral ook plezier. De PvdA is keihard nodig om te zorgen dat iedereen in onze samenleving mee kan doen. Daar kunnen jullie het verschil maken.

Dankjulliewel!

Met vriendelijke groet,

Eric Greving

Ria de Vries

Vincent Bouma

Giovanni Visser

Achterste rij vlnr: Giovanni Visser, Martien Louwers, Vincent Bouma Voorste rij vlnr: Ria de Vries, Eric Greving